زندگینامه شهید بزرگوار هاشم کاظمی
بسم رب الشهداء و الصدیقین
شهید هاشم کاظمی فرزند مرحومین حاج بهرام و بانو زهرا صفوی در سال 1340 شمسی در یک خانواده مذهبی و نسبتاً متمول و پر جمعیت در روستای جلیان بیضای فارس که بعدها به شهید آباد تغییر نام یافت دیده به جهان هستی گشود. او فرزند ششم خانواده بود و 6 برادر و 2 خواهر نیز داشت که یکی از آنها همسر شهید بزرگوار هادی کشاورز بود. پدرش که یکی از افراد سرشناس و نیکوکار منطقه بود به کشاورزی و دامداری و باغداری روی زمینهای خودش اشتغال داشت و فرزندانش نیز در این امور کمک حال پدر و مادر بودند.
شهید دوره تحصیلات ابتدائی را در زادگاهش گذراند و دوره متوسطه را در شیراز سپری کرد و اگرچه در شیراز خانه داشتند ولی همیشه در روستا بودند و هیچگاه زادگاه خود و کارهای خیر را ترک نکردند.
تقریباً در اکثر کارهای خیر روستا و منطقه مرحوم حاج بهرام کاظمی نقش اساسی داشت و فرزندانش بخصوص شهید هاشم کاظمی بهره ای کامل از فضائل و کمالات پدر برده بود، ایشان فردی متدین، علاقمند به روحانیت و پیشقدم در امور عام المنفعه بود.
شهید هاشم کاظمی همزمان با اتمام تحصیلات که مقارن با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی بود در حد خود در مجالس و محافل انقلابی روستا و شهر شرکت می کرد و برای پیروزی آن تلاش و مجاهدت می نمود.
پس از استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی به سربازی رفت و پس از پایان خدمت نظام وظیفه به روستا بازگشت و خدماتش را ادامه داد.
شهید در اوان جوانی ریاست شورای اسلامی روستا را به عهده داشت و کارهای ماندگای کرد که خاطراتش هنوز در خاطر مردم شیرین است از جمله آب کشی به روستا با همیاری مردم از چشمه ای که حدوداً در هفت کیلومتری روستا قرار داشت.
پس از شروع جنگ تحمیلی علیه ایران اسلامی و صدور فرمان بسیج عمومی توسط امام خمینی رهبر کبیر انقلاب اسلامی، شهید هاشم کاظمی نیز علیرغم مخالفت خانواده اش به صف رزمندگان اسلام پیوست و نهایتاً در اولین روز سال 1362 در منطقه جنگی قصر شیرین خلعت زیبای شهادت را پوشید و ماندگارترین نقش زندگی اش را صحیفۀ کائنات و قلب عالم هستی رقم زد. از اخلاق پسندیده او می توان به وفای عهد، حفظ و حراست از بیت المال، جلوگیری از اسراف و ریخت و پاش، ساده زیستی، مردم داری، ارادت به امام راحل و روحانیت در خط امام و انجام تکالیف شرعی نام برد.
شهیدی که اگر مانده بود بدون شک یکی از مدیران موفق منطقه و استان می شد اما قطعاً خداوند می خواست او در سلک کارگزاران هستی قرار گیرد و از عاشقان حقیقت و زائران شهدا شفاعت کند.
لازم به ذکر است که شهید هاشم کاظمی ازدواج نکرده بود و ادامه تحصیل و ازدواج را به بعد از جنگ موکول کرده بود، در ضمن، مادر گرامی شهید کاظمی، قبل از شهادت فرزندش از دنیا رفت، پدر بزرگوارش نیز در سال 1402 از دنیا رفت و هر دو در آرامستان شهید آباد در جوار شهدا، به ساکنان مقام قرب الهی پیوستند.
روحشان شاد و یادشان گرامی