زندگینامه شهید بزرگوار شاهپور دهقان
بسم رب الشهداء و الصدیقین
شهید شاهپور دهقان فرزند مرحومین خلیل و بانو نوری دهقان در خانواده ای اصیل و متدین و زحمتکش در تاریخ بیستم مرداد 1323 در روستای جیان بیضا دیده به جهان گشود.
پدرش از طریق شغل باغداری و کارگری امرار معاش می کرد و علاوه بر شاهپور که فرزند سوم و آخر خانواده بود دو پسر دیگر نیز داشت که هر دو به رحمت خدا رفته اند.
شهید شاهپور دهقان که از کودکی علاقه به کار دولتی و نظامیگری داشت پس از گذراندن تحصیلات ابتدائی در روستا مجبور به کار و ادامه تحصیل در شیراز شد و توانست با مدرک سیکل وارد ارتش شود و به عنوان درجه دار به خدمت تیپ تکاور 55 هوابرد شیراز درآید.
ایشان در همین دوران ازدواج کرد که حاصل این پیوند مقدس دو فرزند پسر و دختر است.
شهید شاهپور دهقان اگرچه در خدمت ارتش شاهنشاهی بود ولی بخاطر روحیه مذهبی و جوانمردی همرنگ سرسپردگان رژیم طاغوت نشد و فقط با عشق به وطن و هموطنان خدمت میکرد. به همین خاطر در دوران با شکوه انقلاب اسلامی به صف انقلابیون پیوست و با تمام وجود در خدمت آرمانهای شهدا و امام خمینی و روحانیت مبارز قرار گرفت.
چیزی از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و سرنگونی رژیم چند هزار ساله شاهنشاهی و قطع شدن دست جهانخواران نگذشته بود که مزدوران دشمن در داخل کشور شروع به تخریب و ترور و فعالیتهای تجزیه طلبانه کردند و بخصوص در کردستان دست به جنایتهای هولناکی زدند، همزمان با دشمنان داخلی، صدام ملعون با حمایت بسیاری از ارتشهای غربی و عربی به مرزهای کشورمان تجاوز کرد و چنان مغرور بود که می خواست در یک هفته ایران را بگیرد ولی رزمندگان و نیروهای مسلح ایران با ایثار جان خود حماسه ها آفریدند و در هشت سال خونین و پر افتخار میهن را از تجزیه و از چنگ دشمنان نجات دادند و تکاوران دریادل هوابرد شیراز که شهید شاهپور دهقان در آن عضویت داشت نقشی بسیار مهم و فراموش نشدنی در سربلندی میهن عزیرمان داشتند.
این شهید بزرگوار پس از خدمت و حماسه آفرینی در مناطق مختلف جنگی، نهایتاً در تاریخ 27 مهرماه 1362 در اولین روز عملیات بزرگ والفجر 4 و پس از فتح ارتفاعات مهم غرب کشور، در جبهه مریوان به درجه رفیع شهادت نائل آمد و صفحه خونین دیگری بر افتخارات و اعتبارات کشور و فارس و مخصوصاً دیار شهیدپرور بیضا افزود.
پیکر مطهر این افسر قهرمان گلگون کفن که در ارتش دارای درجه حقوقی سرتیپی است با حضور مردم روستاهای بیضا و شهرهای اطراف، تشییع و در زادگاه باستانی اش جیان بیضا که بعدها به شهید آباد تغییر نام داد، آسمانی شد.
روحش شاد و یادش گرامی