دانشجوی شهید علی کوهی نژاد، شهید دوران ستمشاهی
بسم رب الشهداء والصدیقین
شهیدعلی کوهی نژاد
فرزند شعبانعلی
ولادت : ۱۳3۴/۷/۱۲
شهادت : 18/10/1357
قـطعـه ۲۱ - ردیـف ۷ - شـماره ۳۶
روحش شاد، یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
به گزارش نوید شاهد شهرستان های استان تهران؛ شهید علی کوهی نژاد در سال 1334 در خانواده ای متدین در شهر ری دیده به جهان گشود . پدرش راننده شرکت سیمان تهران بود . شهید کوهی نژاد چهار برادر و یک خواهر داشتند .
ایشان فعالیت انقلابی و ضد رژیم شاه را از سال اول دبیرستان آغاز کرد و صحبتهایش را تنها با خواهرش درمیان می گذاشت . روزها اعلامیه ها را در داخل جورابش پنهان می کرد و شب هنگام آنها را توزیع می کرد و بارها مورد تعقیب نیروهای گشتی قرار گرفت .
شهید کوهی نژاد علاقه زیادی به ورزش والیبال داشته و فعالیتش را بصورت تیم رسمی ادامه داد تا جائیکه در یک مسابقه موفق به دریافت یک کاپ و هدیه ای معادل پانصد تومان شد . ایشان در سال 1356 در هنرستان شهید گلشنی حاضر موفق به اخذ دیپلم صنایع فلزی شدند و بعد از آن در کنکور سراسری شرکت کرده و در دانشگاه ملی شیراز در همان رشته موفق شدند اما چون به شروع انقلاب و انقلاب فرهنگی برخوردکرد در نتیجه دانشگاهها به تعطیلی کشیده شد .
شهید کوهی نژاد همچنان بر علیه رژیم شاه فعالیت می کردند و سرانجام در خیابان حرم زمانیکه از بازار بیرون می آمدند مامورها او را تعقیب می کنند و ایشان وارد کوچه مزداویج می شوند و به یک ساختمان نیمه کاره رفته و بالای پشت بام می روند و ازآنجا به کسانی که مورد هجوم ماموران قرار گرفته اند فریاد می زنند که بالای پشت بام آن ساختمان نیمه کاره بروند و ناگهان ماموران متوجه می شوند و از پائین او را مورد هدف قرار می دهند و به او شلیک می کنند بطوریکه تیر از قسمت سینه رد شده و ایشان به فیض شهادت نائل می گردند و به بیمارستان فیروزآبادی منتقل می شوند و در هجدهم دی ماه 1357 سرانجام با حضور گسترده مردم پیکر شهید در قطعه بیست و یک به خاک سپرده شد.
منبع: مرکز اسناد اداره کل بنیاد شهید شهرستان های استان تهران
دستخط های به یادگار مانده «شهید علی کوهی نژاد»
اکنون سخن من با شما دوستان دانش آموز و دانشجویان عزیز است، تمام چشم امید ملت فقیر به شما فرزندان لایق دوخته شده است. که رجال و مردان آتیه کشور خواهید بود...
شهید علی کوهی نژاد؛ در سال 1356 در هنرستان شهید گلشنی حاضر موفق به اخذ دیپلم صنایع فلزی شدند و بعد از آن در کنکور سراسری شرکت کرده و در دانشگاه ملی شیراز در همان رشته موفق شدند اما چون به شروع انقلاب و انقلاب فرهنگی برخوردکرد در نتیجه دانشگاهها به تعطیلی کشیده شد .